Aquest dimarts ha tingut lloc a la Diputació de Girona la presentació de la 40a Festa de la Ratafia.

A l’acte de presentació de la quarantena Festa de la Ratafia han intervingut  Miquel Noguer, President de la  Diputació de Girona,  Joan Martí , alcalde de Sta. Coloma de Farners i Xavi Amat, membre de la Confraria de la Ratafia.

Una de les principals novetats d’enguany és una ratafia d’edició limitada i un col·leccionable de 40 postals, serà nomenat com a confrare d’honor a l’expresident Quim Torra. De dijous a diumenge Santa Coloma de Farners s’omplirà d’activitats per a tots els públics amb la ratafia com a denominador comú. Es faran xerrades tècniques,  concerts,  tallers, exhibicions castelleres, cursos, exposicions fotogràfiques i activitats gastronòmiques.

Pel que fa al concurs de Ratafia s’ha rebut una ratafia d’Austràlia.

S’espera que durant la Festa de la Ratafia passin per Sta. Coloma de Farners uns 35.000 visitants convertint-se en un dels actes més destacats que es celebren a la capital de la comarca de la Selva.

Amb aquesta quarantena  edició la Festa de la Ratafia s’ha consolidat com l’esdeveniment més important pel que fa a aquest licor i un símbol de Santa Coloma,  convertint la ratafia en uns dels productes emblemàtics de comarques gironines.

Durant la Festa de la Ratafia es presentarà l’eslògan d’aquet any  “Volem Ratafia” i la ratafia Volem. Una altra novetat important d’aquesta edició és l’aposta de la Confraria de la Ratafia per la sostenibilitat amb copes i porta copes  per dignificar mes el producte de la ratafia.

 

 

  Imatge