Més de 400 participants de totes les edats en la 9a Cursa de la Ratafia

La novena edició de la Cursa de Muntanya de la Ratafia, que s’ha celebrat aquest diumenge, ha tornat a ser un èxit en participació i organització.

Una estona abans de l’inici de les curses s’ha fet el repartiment de dorsals en el mateix Parc de Sant Salvador i la recollida de la documentació relacionada amb els protocols de la Covid que han hagut d’aportar els participants per poder participar.

L’esdeveniment s’ha dividit en tres curses diferents:

La Cursa Gran, la més llarga, de 21 quilòmetres, amb un recorregut una mica més curt que en altres edicions. Un traçat que ha transcorregut pel camí Mil·lenari, passant pel punt més alt de Santa Coloma, el Serrat del Corb, amb un desnivell positiu d’uns 1.100 metres. Una combinació perfecta de corriols, pista forestal i esport enmig la zona salvatge de les Guilleries.

La Cursa Petita, enguany, ha estat aproximadament de dotze quilòmetres amb petits canvis respecte de les últimes edicions. Els participants han sortit del Parc de Sant Salvador per arribar al Castell de Farners, l’Ermita de Farners i tornar al Parc de Sant Salvador. Una prova pensada pels que s’inicien en les curses de muntanya.

A banda dels petits canvis en els traçats de les Curses Gran i Petita, l’altra gran novetat d’aquest 2021, ha estat la creació de la Cursa Kids perquè els nens i nenes de fins a onze anys també puguin gaudir de l’esperit de la Cursa de la Ratafia, repartits en tres categories.

L’Ajuntament es mostra molt satisfet de l’èxit de totes les activitats esportives que es realitzen a la ciutat i l’aposta que fa el municipi per a fomentar la pràctica de l’esport entre totes les edats.

Els corredors i corredores, cadascun en la seva modalitat, han gaudit molt de la novena edició de la Cursa de la Ratafia.

Un cop finalitzada la cursa, els corredors i corredores han pogut recollir un obsequi, un entrepà de botifarra o embotit i beguda per a recuperar energies.

 

 

  Imatge