400 participants en la 1a Cursa de BTT ‘Corriols de l’Àvia’ de Lloret de Mar

L’entorn natural de Lloret de Mar ha estat, un any més, l’escenari d’una de les curses de BTT més consolidades entre els amants del BTT perquè permet gaudir d’un entorn poc conegut per a molts dels participants.

La cursa l’organitza la Penya Ciclista de Lloret amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme, diverses institucions i patrocinadors.

Durant les quatre primeres edicions s’havia anomenat ‘Corriols de l’Avi’ i, en aquesta edició 2021, s’ha rebatejat com a ‘Corriols de l’Àvia’.

La prova, que discorre per camins i vies verdes, dona a conèixer els antics corriols de la vila i passa per espais emblemàtics i paratges d'excepcional bellesa natural.

Tothom ha sortit a la Font de Cúllar. S’han creat dos circuits diferents: un traçat de 35 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.100 metres aproximadament i un recorregut de 26 quilòmetres amb 700 metres de desnivell positiu. Els corredors de BTT han pogut escollir entre els dos recorreguts mentre que les e-bike, bicicletes elèctriques, només han pogut inscriure’s en la cursa llarga de 35 quilòmetres.

L’arribada s’ha ubicat en el pàrquing de vehicles del parc aquàtic Water World.

La cursa s’ha concebut com una prova que fomenti la pràctica de l’esport vinculat a l’oci, la cultura i el turisme, deixant en un segon pla la competició.

Molts mesos de preparatius, que s’intensifiquen a mesura que s’acosta la data de la cursa, i especialment, en els dies previs, quan es fa el muntatge perquè els participants gaudeixin de tota l’experiència al màxim. I també per a garantir el bon funcionament i desenvolupament de la prova i l’estructura organitzativa.

L’esdeveniment s’ha portat a terme complint totes les mesures i protocols relacionats amb la pandèmia.

S’han premiat els millors esportistes de la cursa curta, llarga i de bicicletes elèctriques.

El primer, segon i tercer de cada categoria, en la modalitat masculina i femenina. El primer esportista local de cada categoria, en la modalitat masculina i femenina. L’equip o club més nombrós i el primer de cada categoria Màster 40, 50 i 60, en la modalitat masculina i femenina.

Per primera vegada, La Selva TV ha estat la televisió oficial de la Cursa.

 

 

  Imatge