Vidreres continuarà celebrant la festa dels Correbous

Els vidrerencs i vidrerenques majors de 16 anys han pogut participar, aquest dissabte, a la consulta per saber la voluntat de la població sobre la continuïtat de la festa local del Correbous a la vila que, fins abans de la pandèmia, se celebrava durant la Festa Major en el mes de setembre.

La consulta, no refrendaria, ha estat presencial i s’ha celebrat en el Centre Cívic de les nou del matí a les set de la tarda.

Ha tingut un desenvolupament semblant a unes eleccions municipals i la consulta s’ha preparat seguint les indicacions de la Llei de consultes en Règim Local de la Generalitat de Catalunya i amb totes les garanties sanitàries.

De la població cridada a les urnes, 6.983 persones, n’han votat 1.685. La participació ha estat del 24,13%.

Els votants han hagut de respondre amb un si o un no a una única pregunta. Vols correbous a Vidreres?

Els vots a favor han estat 901 i 772 en contra de la continuïtat de la festa del Correbous a la població. 9 vots han estat en blanc i 3 nuls.

El consistori va comprometre’s en donar continuïtat al resultat, fos quina fos la xifra de participació i la diferència de vots entre una opció i l’altra.

El Correbous de Vidreres són els últims que queden a la demarcació de Girona. L’any 2019, va escapar-se un toro de la plaça ferint una vintena de persones i, aquest fet, va obrir el debat sobre el seu futur.

La consulta l’han consensuat entre el consistori, l’Associació de defensa ambiental i animal de Vidreres i la Comissió que organitza la festa dels Correbous.

La consulta s’havia de fer el 15 de març de 2020, però es va suspendre per l’arribada de la pandèmia.

 

  Imatge