El Tió de la il·lusió i la solidaritat a Riudellots de la Selva

Petits i grans s’han reunit a la Plaça de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, aquest dimarts al vespre, per celebrar junts la festa de fer cagar el Tió.

Després de clavar-li molts cops de bastó i cantar-li la tradicional cançó de fer cagar el Tió, l’eixerit Tió riudellotenc ha obsequiat les criatures amb llaminadures i mandarines.

Cada nen i nena s’ha emportat el bastó de casa. I han anat fent-lo cagar per franges d’edat, de 3 i 8 anys.

Una tarda de tradició, màgia, il·lusió i moltes emocions que ha organitzat, un any més, l’Ajuntament perquè totes les famílies de Riudellots comparteixin la tradició de fer cagar el Tió, abans que cada família faci cagar-lo a casa seva la Nit de Nadal.

La festa de fer cagar el Tió també ha estat solidària perquè les famílies han pogut desar, a la Sala d’Actes, aliments i altres productes com oli de gira-sol, arròs llarg, sabó de rentar roba, detergent de rentar plats, netejaterres, xampú, gel corporal, pasta de dents, desodorant i compreses.

Una ajuda que es farà arribar al Rebost Social.

El Tió va arribar a la vila divendres passat, 17 de desembre. Des d’aleshores ha estat exposat i l’han anat atipant.

Les famílies que s’han acostat aquests dies fins a l’Ajuntament per veure en el Tió, també han tingut l’oportunitat de dipositar la seva carta amb els seus desitjos a la bústia dels patges reials de Melcior, Gaspar i Baltasar. Un servei de Ses Majestats que estarà disponible durant totes les Festes.

 

  Imatge