Multitudinària participació en la festa de fer cagar el Tió d’Arbúcies

La festa de fer cagar el Tió a  Arbúcies ha tornat a ser un gran èxit en participació.

Unes hores abans de fer cagar el Tió a cada llar, les famílies arbucienques s’han reunit, aquesta vegada a la plaça 1 d’octubre, per celebrar plegades aquesta tradició que, en el cas d’Arbúcies, és una de les festes de fer Cagar el Tió més antigues de Catalunya.

Complint totes les mesures sanitàries i de prevenció relacionades amb la pandèmia, els infants i nens i nenes, dels més petits fins als més grans, han anat desfilant per davant del Tió per a clavar-li unes bones garrotades i cantar-li ben fort la típica cançó de fer-lo cagar.

Per la Covid, les famílies han hagut d’emportar-se el pal de casa.

El Tió ha recompensat l’emoció i l’esforç dels menuts amb llaminadures i regalets.

La festa de fer cagar el Tió no s’ha vist afectada per les cancel·lacions d’actes a causa de la sisena onada de la Covid. Però sí que s’han suspès el Parc de Nadal, la Quina i els Pastorets.

L’Ajuntament no descarta que puguin haver-hi noves cancel·lacions si la situació sanitària i les restriccions ho requereixen.

Entre les activitats que de moment es mantenen hi ha totes les activitats nadalenques relacionades amb el Museu Etnològic del Montseny i l’arribada dels Reis Mags de l’Orient com el Taller de Fanalets, l’Arribada del Patge Reial, la visita dels Patges Carters casa a casa i la Cavalcada de Reis.

 

  Imatge