Emotiu homenatge a l'organista, Montserrat Torrent, a Santa Coloma de Farners

Nascuda el 17 d'abril de l'any 1926 a Barcelona, Montserrat Torrent i Serra, va passar diversos estius a Santa Coloma de Farners. A la capital de la Selva no només va gaudir d'estones d'esbarjo. També hi va descobrir, sense saber-ho, l'instrument que li canviaria la vida, tal com explica Albert Torrens a la biografia sobre Montserrat Torrent 'La dama de l'orgue' que va publicar l'editorial FICTA, l'any 2020. 

Aquest diumenge, l'Ajuntament farnesenc, dins de l'onzè Circuit de Lied del Montseny, li ha volgut retre un homenatge amb un concert a l'orgue de la parròquia. 

El Ministerio de Cultura y Deportes del govern espanyol, la passada tardor, va premiar-la amb el Premi Nacional de Música 2021 en la modalitat d'interpretació per la seva capacitat de treball que l'ha portat a abastar àmbits tan diversos com la interpretació, la divulgació i la investigació, esdevenint una de les intèrprets més longeves del món.

Al llarg de la seva trajectòria musical, també ha estat premiada amb una desena d'altes i destacades distincions com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l'any 1995, o el títol Doctora Honoris Causa per la Universitat Autònoma de Barcelona, l'any 2008.

El concert d'aquest diumenge a l'Església parroquial colomenca, l'ha encapçalat la presentació del mateix per part de l'arquitecte i secretari de Montserrat Torrent, Josep Maria Capdevila i del periodista, Albert Torrens. L'acte s'ha acompanyat d'un maping a càrrec de l'artista, Marcos Xalabarder amb fotografies de Torrent amb tota la familia i amistats durant les seves estades a Santa Coloma. Les autoritats locals han lloat la figura de Torrent. I també li han lliurat alguns obsequis.

Una carrera de més de set dècades com a intèrpret, amb una extensa discografia de gran qualitat amb més d'una trentena d'enregistraments, mestra de diverses generacions de músics i amb una gran influència en l'escena musical nacional i internacional.

Montserrat Torrent s'ha mostrat agraïda i emocionada amb l'homenatge.

El concert d'homenatge a Montserrat Torrent ha estat el penúltim de la programació 2021 de l'onzè Circuit de Lied del Montseny que, a començament de desembre, també va passar per l'Auditori de Santa Coloma per homenatjar en el pintor Josep Beulas.

 

  Imatge