Els Reis d’Orient arriben carregats d’il·lusió i regals a Riudellots

Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a Riudellots de la Selva cap a les set de la tarda amb les seves carrosses i una gran comitiva reial que ha sortit de l’Avinguda Països Catalans.

A causa de la sisena onada de la pandèmia, l’Ajuntament s’ha vist forçat a modificar el recorregut habitual i programa original de la nit més màgica de l’any, per a garantir el compliment de les mesures de seguretat i sanitàries dictades per les autoritats competents per tal de contenir els contagis de Covid-19.

Ses Majestat, han desfilat per l’Avinguda Països Catalans passant pel carrer Major i han acabat a la plaça de l’Ajuntament.

Les famílies els han rebut amb els seus fanalets des de balcons i a peu de carrer, evitant aglomeracions al llarg del recorregut, mantenint la distància de seguretat entre grups bombolla i amb l’obligació de portar posada la mascareta els adults i nens i nenes majors de sis anys. Les autoritats sanitàries han recomanat que els infants d’entre 3 i 5 anys també la portessin. Dins del conjunt de mesures preventives, també s’ha recomanat no cantar la tradicional cançó d’anar a esperar els Reis i Melcior, Gaspar i Baltasar tampoc han llençat caramels des de les seves carrosses.

Per seguretat, només han lliurat caramels en els més petits i petites a la Plaça de l’Ajuntament, quan la mainada s’ha acostat fins als Reis per saludar-los personalment i conversar una mica amb ells. En els últims anys, els Reis obsequien en els nens i nenes amb caramels sense gluten.

Per poder passar amb seguretat per davant de Ses Majestats, el consistori ha habilitat uns vials marcats per edats.

Les famílies han disposat d’una bústia reial a la mateixa plaça per a desar-hi les cartes que s’han escrit a última hora.

Tampoc s’ha pogut oferir la tradicional xocolatada popular.

Unes mesures que no han restat ni un pessic de màgia i il·lusió entre grans i petits en la nit més màgica.

 

  Imatge