350 participants a la 43a Marxa de la Primavera d’Arbúcies

Aquest diumenge Arbúcies ha celebrat la 43a edició de la Marxa de la Primavera després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia. Des del 1979 es celebra cada segon diumenge de maig aquesta activitat que es desenvolupa pels entorns del parc Natural del Montseny.

La marxa es va començar a organitzar a través del Grup Xivarri com a una activitat popular per conèixer l'entorn i fer esport en família. Més endavant Gratanúvols del Montseny es va afegir a l'organització. A partir de l'any 2005, però, la Regidoria d'Activitat Física i Esport també va passar a organitzar la marxa conjuntament amb Gratanúvols del Montseny i amb la col·laboració de diferents entitats de la vila.

 

Les inscripcions, a un preu de 8 euros i de 5 per als menors d’edat s’han realitzat el mateix dia de la marxa. L’objectiu, aconseguir que la gent fes esport, tot gaudint de l’entorn natural de la Vall d’Arbúcies i el Parc Natural del Montseny.

350 persones s’han inscrit de bon matí per participar en aquesta activitat esportiva que ha constat  de dos recorreguts: Un de 10 quilòmetres, de dificultat fàcil i apte per a totes les edats; i un altre de més llarg, de 16 quilòmetres i dificultat moderada, amb una altitud màxima de 788 metres i una mínima de 313.

 

Cada any la marxa té un recorregut diferent per conèixer i gaudir del Parc Natural del Montseny. La sortida i arribada s’ha fet a la zona esportiva de Can Pons. Des d’allà, els participants han anat cap al Passeig de la Riera, direcció Molí de les Pipes, pujant per la carretera del Vilar. Ha estat en aquest punt on es podia triar el recorregut. En la modalitat de 10 quilòmetres, s’havia de donar la volta fins al punt de sortida. Mentre que a la modalitat més llarga els participants feien un recorregut per diferents indrets de la Vall d’Arbúcies fins arribar un altre cop a Can Pons.

 

En un ambient festiu, persones de totes les edats han celebrat aquest dia. En arribar, els participants han pogut gaudir d’un esmorzar d’amanida, pa, botifarra a la brasa i beguda, i també d’un obsequi per part de l’organització.

 

 

  Imatge