9 solistes i bandes s’enfronten en les semifinals del 3r Concurs RiV Sona!

El Centre Cultural La Casa de Can Plana de Riells i Viabrea s’ha convertit, aquest dissabte, en una sala de concerts amb motiu de la segona semifinal del 3r Concurs musical Riells i Viabrea Sona!

La primera semifinal va tenir lloc el 7 de maig i la darrera se celebrarà el pròxim 21 de maig.

En cada semifinal hi actuen 3 dels solistes i bandes seleccionades per l’organització.

El certamen musical l’organitza l’associació local, l’Impuls! , que es dedica a la promoció de la música en directe, sense limitació d’estil o gènere. I també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Grup Enderrok, La Selva TV i el bar-restaurant riellenc 9 On Sempre.

Nou artistes i bandes d’arreu de les comarques de Girona i Barcelona que abracen un ampli ventall de gèneres perquè hi són benvinguts tots els estils.

 

Les bandes inscrites han de complir diversos requisits com no superar els cinc components o solistes, que almenys dos terços dels seus membres tinguin menys de 35 anys, un dels temes del repertori sigui de composició pròpia i una peça del repertori sigui interpretada en català.

En les semifinals i en la final, cada grup o solista disposa de 30 minuts per demostrar el seu talent.

El veredicte es reparteix entre la puntuació d’un jurat especialitzat i amb representants del teixit associatiu del municipi i del públic que assisteix a les audicions.

 

El premi dels finalistes consisteix en la gravació d’un tema en un estudi professional. I a la final està en joc 600 euros distribuïts en un parell de premis i l’actuació del guanyador o guanyadora a la població en els pròxims mesos.

 

La gala final se celebrarà el dissabte, 11 de juny.

Un concurs que va néixer i manté ben viu el propòsit de potenciar el talent musical i promocionar bandes i solistes que s’estan obrint camí en l’escena musical del país.

 

 

  Imatge