La 9a edició de Fiporc de Riudellots homenatja al voluntariat i col·laboradors

Des de la primera edició de Fiporc, l’any 2014, el voluntariat, els col·laboradors i les entitats han estat una peça fonamental pel bon funcionat i l’èxit de la fira riudellotenca on el porc és el protagonista.

Amb el pas dels anys, el nombre de voluntaris i voluntàries ha anat a l’alça. L’any 2020, prop de 200 persones del poble van participar en la comissió organitzativa de l’esdeveniment.

 

Igual que l’any 2021, aquest 2022, la fira es va poder dur a terme en el seu format habitual a causa de la pandèmia.

I l’Ajuntament ha convertit la novena edició de FIPORC en una gala dedicada a tots els voluntaris i voluntàries, entitats i col·laboradors. La festa s’ha celebrat aquest dissabte al vespre en el pati de l’escola de Riudellots. El consistori ha tingut la col·laboració de la Comissió de Festes de la població i la Diputació de Girona i ha comptat amb el patrocini de diverses empreses.

 

La inauguració de la gala ha anat a càrrec dels coneguts humoristes Fel Faixedas i Carles Xuriguera.

Durant la celebració també s’ha presentat un documental que recull imatges de diferents gravacions relacionades amb les activitats de Fiporc que han servit per homenatjar al voluntariat, col·laboradors i entitats que fan possible el gran èxit de la fira, que abans de la pandèmia mobilitzava uns 10.000 visitants, consolidant-se  consolidat com un certàmen de referència a Catalunya.

 

L’Ajuntament ha anunciat que l’any 2023 recuperarà el format habitual de la fira, en una edició molt especial, el 10è aniversari de Fiporc.

 

Durant la festa també s’han lliurat els premis del Concurs de Dibuix de l’Escola, s’ha servit un refrigeri i el duet format per Clara Luna a la veu i Andreu Zaragoza a la guitarra, han amenitzat la vetllada amb un recorregut pels temes més coneguts del jazz o la bossanova.

 

Una festa multitudinària que tanca un cicle de dos anys on l’Ajuntament ha reinventat Fiporc per esquivar la seva cancel·lació a causa de la Covid-19 i ens deixa a només vuit mesos de la següent edició, on la fira complirà els primers 10 anys d’història omplint novament, durant un cap de setmana, els carrers de visitants i activitats per a totes les edats vinculades al porc, un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de Riudellots.

 

 

  Imatge