Arbúcies inaugura la nova llar de jubilats

Arbúcies ha inaugurat la nova llar de jubilats situada a l’edifici de l’antic Hotel d’Entitats. Aquest canvi d’ubicació respon a les mancances estructurals i de mobilitat de l’espai actual a Cal Xic, que a més a més no disposa de llum natural ni cap sortida a l’exterior.

De la mà del president de la Diputació i del president de l’Associació de Jubilats s’ha tallat la cinta inaugural a l’entrada de la nova Llar. Tot seguit, l’arquitecte municipal, David Calvo, encarregat del projecte ha fet una visita guiada a les autoritats per tot l’edifici. A l’acabar, la sala polivalent de la primera planta, que estava plena de gom a gom, ha acollit l’acte principal de la inauguració i l’alcalde ha estat l’encarregat de donar pas als parlaments de les diferents autoritats.

 

El nou equipament, amb un cost de 735.000 euros, finançat pel consistori i la Diputació de Girona, està distribuït en 4 plantes.

A la planta baixa, hi ha ubicats els despatxos de gestió i administració, així com la sala de reunions i un espai per a la futura perruqueria. La primera planta es dedica a la part social del casal: hi ha el bar, una petita biblioteca i un gran pati, anomenat “Hort de Can Silvestre”, amb un gran jardí per passejar-hi i on també s’ubicarà properament la nova pista de petanca i un mini-golf. A la segona planta s’hi troba el servei de podologia, una aula de manualitats, una aula d’informàtica, una gran terrassa i una sala d’usos múltiples. Finalment, al quart pis hi ha un taller i un magatzem.

El disseny d’aquesta nova Llar de Jubilats s’ha fet a través d’un procés participatiu en què els jubilats han pogut decidir com seria.

 

La inauguració oficial ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Nogué, el director territorial de Drets Socials, Raül Morales, el conseller de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Selva, Francisco Jurado, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, el regidor de Gent Gran, Manel Serras, i el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, Lluís Danís.

 

Amb la creació d’aquest nou equipament Arbúcies fa un gran salt endavant, ja que la gent gran del municipi podrà gaudir d’un gran ventall d’activitats en unes instal·lacions de primer nivell.

 

 

  Imatge