Sant Hilari Sacalm rumbeja amb els èxits del grup Perversions

La tercera sessió de ‘Les Nits a la Fresca’ de Sant Hilari Sacalm, aquest dijous a la nit, en els Jardins de Can Rovira, ha estat una autèntica festa a ritme de rumba catalana.

El grup vallesà, Perversions, ha encomanat al públic la seva energia i alegria, animant-los a aixecar-se de la cadira, moure l’esquelet, picar de mans i cantar a ple pulmó.

 

La formació, nascuda l’any 2007, amb el pas dels anys ha tingut variacions entre la seva família d’artistes.

Amb l’ADN dels dos vallesos, l’oriental i l’occidental, Perversions està format per Titi a la veu cantant, el Xinu a les guitarres, en Jonia la guitarra flamenca, Eddy i Juma als baixos. Més les incorporacions posteriors; la Jemima al saxo i veu, en Manja i en Javi a la percussió, l’Amat a la percussió llatina i en Periku a la guitarra.

 

Aquest dijous, a Sant Hilari, han pujat a l’escenari en Titi, el Xino, l’Eddy, la Jemi, l’Amat, en Javi i en Periko, fent un repertori amb 22 versions degudament pervertides, i les que han calgut.

Han celebrat la rumba amb la rumbeta salsera d’en Gato Perez, la rumba cubana d’en Compay Segundo, el pare de la rumba catalana Peret, clucades d’ull a la discografia d’Albert Pla, Kiko Veneno, Dijous Paella i los Finos, fins a arribar a la fusió rumba-punk, amb versions de Kortatu i la Polla Records.

 

El projecte Perversions va sorgir d’una colla de músics del Vallès Tropical, una manera neutral i simpàtica de juntar l’origen oriental i occidental dels seus membres.

Cansats de fer rock’n’rollo, fa quinze anys van posar-se a fer rumbes. Vinculats a cooperatives agrícoles, els seus principals escenaris han estat en festivitats rurals on, a part de música, han gaudit de la gastronomia de proximitat, fet que els emmarca dins el gènere Slow Food i Fast Rumba.

 

I per tancar el mes de juliol, tornarà a actuar a les les ‘Nits a la Fresca’, el cantautor, Ruben Masnou, ben acompanyat, en acústic i presentant un conjunt de poemes propis i de diferents autors de Sant Hilari Sacalm. La cita? El dijous, 28 de juliol, a partir de les deu de la nit, a la capital de les Guilleries.

 

 

  Imatge