Riells i Viabrea homenatja Mossèn Pere Ribot amb un concert

Aquest dissabte Riells i Viabrea ha acollit un concert en commemoració del 25è aniversari de la mort de Mossèn Pere Ribot, que va morir el 24 d’agost del 1997.

Des de fa molts anys el municipi organitza aquesta trobada per commemorar les diverses aportacions culturals que Pere Ribot va realitzar en diferents àmbits, com ara la literatura a través de la publicació de diferents llibres de poesia de caires religiós així com la seva defensa aferrissada del Montseny i el seu compromís amb el país.L’acte ha estat impulsat per l'Ajuntament de Riells i Viabrea i organitzat per La Fàbrica de Lied.

 

Nascut a Vilassar de Mar, Mossèn Pere Ribot va ser nomenat rector de Sant Martí de Riells del Montseny l’any 1941. Mossèn Ribot va tirar endavant, des del Montseny, diverses iniciatives en favor de la cultura catalana durant el franquisme i va ser, també, el primer capellà del principat a oficiar una missa en català i de cara a la gent.

 

El concert de Lied, que s’ha realitzat a l’Abadia de Riells, ha anat a càrrec de la soprano Montserrat Seró, el guitarrista Bernardo Rimbaud i i el Cor Lutiana d’Arbúcies, sota la direcció de Quim Riumalló. A l’actuació hi ha assistit un centenar de persones.

Durant l’acte també s’ha celebrat una lectura de poemes de Mossèn Pere Ribot a càrrec de Montcabrera Teatre i un sopar pica-pica a peu dret, a càrrec del Restaurant Bell-lloc.

 

A Riells, Mossèn Pere Ribot va fer poesia, sempre en català, amb desenes de títols publicats. I va resistir al franquisme, organitzant certàmens literaris, tot tipus d’activitats culturals i aixoplugant a personatges cabdals de la cultura i la intel·lectualitat catalanes. 

 

  Imatge