Arbúcies ha celebrat la seva Festa Major

Arbúcies ha celebrat un any més la seva Festa Major. Ho ha fet aquest cap de setmana, a ple rendiment després de dos anys de restriccions per la pandèmia. 

Els actes han començat divendres. La tarda s’ha encetat amb el tradicional campionat de butifarra que enguany s’ha dut a terme a la nova Llar dels jubilats.

 

Les activitats han seguit a Can Cassó amb la IX Trobada de Corals que ha comptat amb la participació de la Coral Can Blat, de Sant Hilari Sacalm; de la Coral Tot Cor, de Lloret de Mar; de la Coral Rosó, d’Osor; de la Coral de l’Esplai de la Caixa, de Caldes de Malavella, i de la Coral Veus Solidàries, d’Arbúcies.

 

L’acte inaugural de la Festa Major, el pregó, també ha tingut lloc divendres. Enguany ha anat a càrrec de l’Associació de Geganters i Grallers d’Arbúcies en motiu del seu 50è aniversari, i ha comptat amb l’actuació dels alumnes de l’Escola de Música, de l’Escola de Dansa d’Arbúcies, del Club Patí Arbúcies i dels grups de funky de la Regidoria d’Activitat Física i Esports.

 

La nit ha tancat a la zona de barraques amb diferents concerts, entre ells La Loca Histeria, amb les seves particulars revisions dels clàssics del rock i el pop de tots els temps.

 

Dissabte la programació ha continuat amb la ja tradicional festa de l’escuma a la plaça de la Vila, una activitat que congrega un gran nombre de públic entre grans i petits. També s’ha inaugurat al Museu Etnològic del Montseny, aprofitant la Festa Major, l’exposició Art X Arbúcies, una mostra col·lectiva d’una quinzena d’artistes arbuciencs. 

 

A la tarda la festa ha seguit per una banda amb la plantada de gegants a la plaça de la Vila, organitzada per l’Associació de Geganters i Grallers d’Arbúcies, i per l’altra amb l’espectacle infantil Tonietti Trio, tren de cançons, que ha fet les delícies dels més petits.

 

Ja entrat el vespre, a la zona de barraques hi ha hagut concerts amb les actuacions de Gwrando NP, Banda Biruji i Dj Ciskela. La segona nit d’activitats ha tancat a a Can Cassó, amb un ball de nit a càrrec del grup Xarop de nit.

 

Les activitats més destacades del diumenge, tercer dia de Festa Major s’han celebrat a la tarda. A la zona esportiva de Can Pons ha tingut lloc el Holly Festival, una activitat plena d’alegria i color. La cita s’inspira en el festival indi Holi, que se celebra a l’inici de la primavera.

 

També ha tingut lloc el gran concert de Festa Major a Can Cassó amb l’Orquestra Metropol, reconeguda com a una de les millors orquestres de Catalunya. A la nit han fet doblet amb el ball de Festa Major. Diumenge ha tancat amb actuacions a la zona de barraques amb Molotov Band, La Tropical i Savage DJ.

 

I arribem a l’últim dia de programació. Al matí hi ha hagut festa aquàtica a les piscines municipals, una de les activitats que més bona acollida té en aquests dies d’intensa calor. Ja a la tarda, al Prat Rodó s’ha celebrat la popular tornaboda amb audició de sardanes de la Cobla L’Arbucienca. 

 

La Plaça de la Vila ha estat l’escenari de l’espectacle familiar a càrrec de la companyia Pop per Xics, on han presentat el seu darrer disc 'La Gran Aventura'. Un espectacle musical i teatral que té la finalitat d'ensenyar als més petits valors i actituds d'una forma educativa i divertida. La festa major ha tancat enguany amb l’actuació teatral ‘Una nit amb el Mag Lari’. Un espectacle ple d’iil·lusions, jocs, llums, fum i molt d’humor. En una hora i mitja que ha durat l’actuació els assistents han quedat bocabadats amb els seus misteris i trucs.

 

En definitiva una Festa Major a ple rendiment amb tots els ingredients imprescindible de la celebració. Tots els elements perquè els arbuciencs i arbucienques hagin tingut el seu espai per poder gaudir de la seva festa.

 

 

  Imatge